Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Над 20 бездомни младежи от Варна се включиха в проекта Homeless World Cup

Над 20 младежи от социалния учебно-професионален център „Анастасия д-р Железкова” във Варна се включиха в проекта Homeless World Cup. Той има за цел чрез футбола да интегрира в обществото хора без дом или живеещи при много лоши условия. Така общият брой на бенефициентите  нарасна до 70.

Foto: http://www.sportdnes.bg

До момента се включиха близо 30 младежи от София и 20 от Пловдив. Основен организатор за Варна е Ваня Аврамова от фондация „Владиславово”, която прие да стане партньор на Sports Management Bulgaria. Сериозна подкрепа оказа и местният футболен клуб „Спартак 1918”, който предостави безвъзмездно част от базата си, за провеждането на тренировъчния процес.

Въпреки ниските температури във Варна, в първата тренировка днес взеха участие 13 момчета и 6 момичета. Заниманията ще бъдат водени на доброволни начала от треньора Златин Михайлов, който работи в детско-юношеската школа на „Спартак 1918”. Тренировките ще се провеждат два пъти седмично, а минимум веднъж в месеца младежите ще пътуват безплатно с автобус на „Юнион-Ивкони” до София, където ще участват в турнири срещу другите бенефициенти на проекта Homeless World Cup.

Посланик на инициативата в България е Димитър Пенев. Именно той ще селектира играчите, които ще вземат участие на световното първенство в Мексико догодина, ако страната ни се класира за него. Участието на Мондиала зависи от обществената подкрепа за проекта. Повече подробности може да откриете на сайта nacionalite.org.

България получи шанс да изпрати свой отбор на световното първенство, след като на 11 август тази година Sports Management Bulgaria стана официален партньор на фондацията Homeless World Cup за територията на страната. Проектът се реализира в над 70 страни и е подкрепян от УЕФА, ООН, Фондация „Телмекс”, „Найк”, Арсен Венгер, Ерик Кантона, Дидие

При проявен интерес от медиите ще Ви срещнем с момчетата и техния треньор.