„Отбор на надеждата“ с победа и загуба на старта на международния турнир в Перущица
15.09.2020
„Отбор на надеждата“ завърши втори на международния турнир в Перущица
17.09.2020

Двата състава, с които „Отбор на надеждата“ участва на международния турнир по стрийт футбол за хора в неравностойно положение в гр. Перущица, се позиционираха на второ и трето място във временното класиране ден преди края на състезанието. Всеки от българските тимове има по 6 спечелени точки след 3 изиграни мача. Лидер в класирането е съставът на Босна и Херцеговина, който е с пълен актив от 9 точки. Босненците безспорно са най-опитният отбор на турнира, тъй като трима от техните общо седем състезатели са бивши участници на световни първенства по футбол за бездомни хора. Те вече победиха основните конкуренти за трофея в турнира – двата български отбора и Румъния.

Условно нареченият „Отбор на надеждата“ №1 спечели и двата си двубоя днес срещу „Осанна“ от пловдивския квартал „Столипиново“ (7:6) и тима от бежанския лагер в Харманли (8:3), а №2 надигра „Осанна“ (11:4) и загуби от Босна (4:6).

На четвърто място във временното класиране с актив от 3 точки са румънците, които записаха загуби срещу „Отбор на надеждата“ №2 и Босна, но днес надиграха бежанците от Харманли, които са пети с 2 точки, следвани от „Осанна“ с 1 точка.

Турнирът в Перущица продължава и утре по системата „всеки срещу всеки“. Първият мач за деня ще срещне двата български състава и по всяка вероятност ще определи и кой ще заеме второто място в крайната класиране. На „Отбор на надеждата“ №1 му предстои и тежък двубой срещу Румъния.

Тази година световно първенство по футбол за бездомни хора, което трябваше да се състои в Тампере (Финландия) в края на юни, беше отменено заради световната пандемия от коронавирус COVID-19. Поради тази причина „Спортс Мениджмънт България“ организира малък международен турнир в град Перущица от 14 до 18 септември.