Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Кметът на Столична община ще посрещне националите след световното в Осло

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще приеме играчите на националния отбор на България, който вчера завърши десети на световното първенство по футбол за бездомни хора в Осло, Норвегия. Срещата с градоначалника ще се проведе на 7 септември от 11:00 часа в официалното фоайе в сградата на общината на ул. „Московска” 33 и ще бъде отворена за медиите. Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община подкрепя проекта „Отбор на надеждата” от неговото създаване и Йорданка Фандъкова традиционно изпращаше всеки един от съставите, които представяха България на специфичния Мондиал от 2012 до2016 г.

Тазгодишният отбор направи второто най-добро класиране за България за общо шестте участия на световния шампионат. Българският тим завърши на десето място от 45 състава, след като вчера загуби от Австрия с 2:5 финала за Купата на Армията на спасението. Най-доброто представяне на страната ни в историята на Мондиала е деветото място на състава от 2015 година, който игра на турнира в Амстредам.

Състезателите в тазгодишния национален отбор на България, селектиран от треньора Кирил Кюлев, бяха от три населени места – Севдалин Тичалиев, Алекс Кочев и Димитър Любенов от Сливен, Сами Дуков и Димо Стефанов от Стара Загора, Петър Асенов, Крум Маринов и Траян Кирилов от София.

Шампион на световното първенство стана отбора на Бразилия, който надигра Мексико с 4:3 във финалния мач. Двубоят за третото място беше между два тима, от които България загуби във втората групова фаза на турнира – Русия и Чили. Европейците спечелиха мача с 5:3. На пето място завърши Индонезия – единственият състав, който победи българския тим в първата групова фаза. Останалите места в първата осмица бяха заети съответно от Португалия, Босна и Херцеговина и Ирландия. В женския турнир шампион стана тима на Мексико, който надигра този на Чили с 4:2 във финалния мач. Трети завърши съставът на Ирландия.