Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” игра с „Берое” и „Верея” в центъра на Стара Загора

Националният „Отбор на надеждата” се изправи срещу юноши в старша възраст на първодивизионните „Берое” и „Верея” в рамките на приятелски мини турнир по стрийт футбол, който се проведе пред сградата на община Стара Загора. Събитието, което е част от тазгодишното турне „Играй с националите” на тима, съставен от младежи в неравностойно положение, беше открито от заместник-кмета на града Красимира Чахова. Основен организатор на състезанието беше Иван Иванов, наставник на „Отбор на надеждата” в Стара Загора.

Благодарение на факта, че се проведоха в идеалния център на града, двубоите провокираха голям зрителски интерес. Състезателите на „Берое” бяха водени лично от треньора си Иван Гаджев, докато тези на „Верея” получиха шанс да се включат в необикновения турнир с позволението на директора на детско-юношеската школа на клуба Господин Мирчев. Всеки от двата старозагорски отбора изигра по два мача срещу националите от „Отбор на надеждата”, а накрая проведоха двубой и помежду си. Със състезанието „Играй с националите” в Стара Загора „Отбор на надеждата” приключи подготовката си за световното първенство по футбол за бездомни хора, което започва във вторник в норвежката столица Осло.

Националите заминават за участие в шампионата в понеделник рано сутринта и в първата групова фаза ще срещнат съставите на Индонезия, Гренада, Зимбабве, Словения и Израел.