Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

България се класира на финал след две победи на световното за бездомни хора

България се класира на финала за „Мъжката купа” на световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу, след като днес победи последователно състава на домакините от Шотландия и сборен тим на бежанците в тази страна. В двубоя за отличието националите ще срещнат утре състава на Полша, който в полуфиналите елиминира трудно Румъния. Успехът в двата мача днес осигури на българския тим място в Топ 18 на Мондиала. Победа над поляците ще класира България на седемнадесето място в крайното подреждане на Homeless World Cup.

В първия си мач за деня националите излязоха пределно мотивирани срещу състава на домакините от Шотландия, които имаха сериозна подкрепа от зрителите по трибуните на терена в Глазгоу. Въпреки дъждовното време България успя да поведе бързо с 4:1, но впоследствие допусна съперникът й да върне едно попадение до края на първото полувреме. В началото на втората част шотландците успяха да изравнят резултата при 4:4. Последваха нови две попадения за България, които се оказаха достатъчни за крайния успех на националите, тъй като домакините успяха да върнат само едно от тях и да оформят крайния резултат на 6:5.

Вторият мач на България със сборния отбор на бежанците в Шотландия беше пълна противоположност на предходния. Съперникът успя да поведе бързо с 3:1, но впоследствие българският тим пое инициативата и обърна резултата до 7:4 в своя полза. До края на мача бежанците реализираха още едно попадение за 7:5.