Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” с първи турнир в затвора

 

За първи път от своето създаване през 2011 година „Отбор на надеждата” включи лишени от свобода в свой турнир. През изминалите почивни дни настанените в затворническото общежитие в Казичене получиха шанса да играят стрийт футбол с националите, които ще представят България на световното първенство за бездомни хора в Глазгоу (Шотландия) от 10 до 16 юли. Близо 15 затворници проявиха интерес и се включиха събитието, което се проведе на затревения терен разположен в непосредствена близост до затвора. В края на миналия месец на същото място треньорите от „Отбор на надеждата” Младен Христов и Кирил Кюлев направиха тренировка с лишените от свобода, с която беше отбелязана европейската седмица на физическата активност и спорта MOVE Week. Очаква се затворниците от Казичене да бъдат включени и в селекционните турнири за Мондиал 2017 и тези от тях, които ще излязат на свобода преди шампионата, биха могли да представят България в него.

След турнира „Играй с националите”, който се проведе на специалното игрище на „Отбор на надеждата”, националите и лишените от свобода започнаха и двубой във формата мини футбол. За съжаление, дежурния на смяна прекъсна срещата около десетата минута и прибра затворниците обратно в общежитието.

Същевременно в неделя „Отбор на надеждата” се включи и в събитието „Живей активно” на партньора си „Нестле”. Националите откриха футболния турнир с демонстративен двубой с младежи, които предварително бяха заявили желание да играят с тях.