Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” с лек жребий за световното първенство в Глазгоу

„Отбор на надеждата” ще срещне преодолими съперници в първата групова фаза на тазгодишното световно първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в шотландския град Глазгоу от 10 до 16 юли. Водач в група D е тимът на Ирландия, който българският състав победи миналата година в последния си мач от шампионата в Амстердам – финала за купата на Армията на спасението. Останалите съперници на „Отбор на надеждата” са от Литва, САЩ, Гърция и Швеция. „Радостно е, че в нашата група не попадна нито един отбор от „голямата четворка” – Бразилия, Чили, Мексико и Португалия. Съперниците ни са преодолими и това ни позволява да атакуваме първото място групата. В случай че успеем, ще избегнем четирите най-силни състава и във втората групова фаза, а това ни отваря пътя към топ 8 на предстоящия Мондиал”, коментира националният селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов.

Миналата година българските национали постигнаха най-доброто си класиране до момента – девето място от 47 състава на шампионата в Амстердам. При останалите си три участия те завършиха съответно на 14-о място (Мексико 2012), 17-о място (Полша 2013) и 12-о място (Чили 2014).

Същевременно компанията „Спортс Мениджмънт България”, която менажира „Отбор на надеждата”, поднови всичките договори с корпоративните партньори на тима и подписа един нов. Генерален спонсор на отбора отново ще бъде „Теленор”, а основен – бензиностанции ЕКО. Спонсор остава и „Дънди Прешъс Металс”. Останалите партньори са ресторанти „Виктория”, „Нестле”, „Юнион Ивкони”, минерална вода „Банкя”, спортна екипировка „Мишо” и „Бестимекс”. Наскоро „Спортс Мениджмънт България” подписа контракт и с фирмата за мъжка мода Adelly.

Тази година посланици на „Отбор на надеждата” ще бъдат певицата Михаела Филева и най-успешният български волейболен треньор Радостин Стойчев. Двамата ще присъстват на пресконференция на тима на 26 май (четвъртък) от 11:30 часа в столичния „Парк хотел Витоша”.