Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” продължи партньорството си с „Теленор”

„Теленор” ще продължи да бъде генерален спонсор на „Отбор на надеждата” и през 2016 г. Това обяви Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика” на телекомуникационната компания, по време на официална конференция с участието на президента на Homeless World Cup Мел Йънг и официалните партньори на фондацията в 19 европейски страни.

„В „Теленор” знаем, че сред уязвимите социални групи има много неподозирани и неоткрити таланти. Благодарение на „Отбора на надеждата“, тези таланти получават шанс не само да реализират футболните си умения, но и да повярват в себе си, да поемат отговорност и да променят съдбата си. А крайният резултат от успеха на тази инициатива е както израстването на участниците, така и на нас като общество“, каза Гуев.

Тази година проектът „Отбор на надеждата“ се осъществява в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Враца, Ракитово и в село Доганово. Очаква се идната седмица в инициативата да се включи и Нова Загора. Предстои провеждането на 5 селекционни турнира, като по време на последния от тях на 29 май старши треньорът Младен Христов ще определи разширения национален отбор по футбол за хора в неравностойно положение. „Отбор на надеждата” ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Глазгоу, Шотландия, от 10 до 16 юли 2016 г.

Предстоящият Мондиал ще бъде пети за „Отбор на надеждата”, който направи дебютното си участие през 2012 г. в Мексико Сити. Миналата година в Амстердам българският тим отбеляза най-доброто си представяне, като завърши на девето място в крайното класиране от общо 47 участници в турнира.