Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

България отново влезе в Топ 16 на световното за бездомни хора

 

България попадна сред 16-те най-добри отбора на световното първенство по футбол за бездомни хора и тази година, въпреки че днес загуби двубоите си срещу лидерите в своята група Бразилия и Южна Африка. Националите ще участват в разпределението на местата от 9 до 16 на мондиала в Амстердам и ще направят опит да подобрят постижението на тима от миналата година, който завърши 12-и на шампионата в Чили. Според предварителна информация от организаторите, първият съперник на българския тим във фазата на директните елиминации ще бъде състава на Босна и Херцеговина. Останалите отбори във втората осмица на световното първенство са Шотландия, Ирландия, Намибия, Зимбабве, Холандия и Полша.

Борбата за титлата на Homeless World Cup ще бъде между съставите на Бразилия, Южна Африка, Чили, Португалия, Коста Рика, Украйна, Чили, Мексико и Румъния.

Загубите на България от Бразилия и Южна Африка бяха напълно закономерни и показателни, че националите нямат необходимия опит и психическа устойчивост за да се борят за титлата. Българският тим е с най-ниска средна възраст на шампионата. Четирима от състезателите са на 16 години, а другите четирима са съответно на 19, 21, 23 и 26 години.

Бразилците надиграха България с 9:2, като попаденията за българския тим бяха на Петър Иванов и Имрам Хан от дузпа. В срещата с Южна Африка Петър Иванов отбеляза хеттрик, а последното попадение беше на Имрам Хан, който реализира с красиво воле от въздуха.