Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

България взе нови 2 победи на световното в Амстердам

България победи последователно днес съставите на Норвегия и Индонезия на световното първенство по футбол за бездомни хора в Амстердам и по този начин излезе на четвърта позиция в група А от втората фаза на турнира. Утре българският тим излиза срещу фаворитите Бразилия и Южна Африка, като две победи ще го изпратят сред най-добрите 8 състава на шампионата. Същевременно националите може да излязат от топ 16 на Мондиала само ако утре загубят и двата си мача, получат картон, а основният им съперник за втората осмица Индонезия вземе 2 победи срещу Ирландия и Норвегия без да бъде санкциониран с картон.

В първата си среща за деня България надигра Норвегия с 6:4 с два хеттрика на капитана Цветан Янков и на юношата на „Септември” Янко Янков. Българският тим успя да поведе убедително на съперника си през първата част, а в края на втората норвежците изравниха играта. В последната минута на срещата в единоборство с номер 10 от състава на Норвегия Янко Янков падна на земята, при което съперникът го ритна в главата и получи син картон. Представителният ни тим от хора в неравностойно положение посвети тази своя победа на „А” националния отбор (футбол 11), който загуби от норвежците с 0:1 на ст. „Васил Левски” по-рано този месец.

Два часа по-късно България започна със самочувствие мача си с Индонезия, като не остави никакъв шанс за съперника си да обърне мача. Резултатът откри Имрам Хан, а впоследствие Петър Иванов отбеляза 4 гола, а Дончо Пачев – два.