Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

България продължава в Топ 24 на световното за бездомни

България продължава в Топ 24 на световното първенство по футбол за бездомни хора, след като днес записа загуба от Шотландия и победа над Филипините. Националите продължават в по-силния поток на шампионата, завършвайки трети в група Е на турнира с актив от 9 точки. Във втората фаза на шампионата България почти сигурно ще срещне съставите на Бразилия, Южна Африка, Индонезия, Норвегия и Ирландия.

В началото на състезателния ден България срещна тима на Шотландия в изключително оспорван двубой. Шотландците поведоха през първото полувреме с 4:3, като за българския тим точни бяха Имрам Хан, Цветан Янков и Петър Иванов. Едно от попаденията на съперника беше от дузпа, която вратарят Ангел Симеонов улови, но топката беше хлъзгава от дъжда и успя да премине нелепо голлинията. През втората част обаче националите реализираха само един гол чрез капитана Цветан Янков, докато шотландците вкараха още две и оформиха крайния резултат на 6:4 в тяхна полза.

Във втората среща България надигра категорично тима на Филипините с 12:4. Хеттрик реализираха Стефан Златев и Дончо Пачев, а по две попадения за успеха вкараха Петър Иванов и Цветан Янков. Александър Спасов и Имрам Хан също записаха по един гол в актива си.