Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” откри Мини футболна лига в Пловдив

Националният „Отбор на надеждата” откри Мини футболна лига (МФЛ) на територията на град Пловдив с демонстративен мач срещу „Брестовица”, един от най-силните участници в предстоящия турнир. Специален гост на събитието беше и легендата на „Ботев” (Пд) Динко Дерменджиев, който също поигра стрийт футбол с националите. Мини футболна лига в Пловдив ще се играе на спортната база зад Аграрния университет.

През предстоящия сезон „МФЛ – България“ ще има първенства в минимум седем населени места – Варна, София, Пловдив, Бургас, Силистра, Белослав и Страшимирово. Регионалните шампионати ще приключат в средата на месец април догодина, като всеки от победителите в различните градове ще получи право на безплатно участие в републиканското първенство по мини футбол, което ще се състои в периода от 27 до 29 май 2016 г. в курортен комплекс „Константин и Елена“.

Победителят от републиканския шампионат ще получи право за участие в първия клубен балкански шампионат Balkanian cup of champions, включващ отбори от Румъния, Сърбия, Македония и др.

По време на републиканското първенство ще бъдат селектирани и 10 футболисти (2 вратаря и 8 полеви) от различни български отбори, които ще получат повиквателни за 5-дневен безплатен лагер на националния отбор на „МФЛ – България“ и ще представят страната ни на първия международен турнир Balkanian Cup 2016 през месец септември.