Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Теленор” изпрати „Отбор на надеждата” на световното в Амстердам с нови телефони

Генералният спонсор на „Отбор на надеждата” „Теленор” изпрати официално днес националите от тима за световното първенство по футбол за бездомни хора в Амстердам, което ще се проведе от 12 до 19 септември. В рамките на събитието главният изпълнителен директор на мобилния оператор Стайн-Ерик Велан пожела успех на националите и им подари смартфони Telenor Smart. „Отбор на надеждата” получи също и покани за ложите за квалификационната среща за Евро 2016 между представителните тимове на България и Норвегия, която ще се играе идната седмица.

„В цял свят „Теленор” се стреми да създава възможности за обществата и да помага на хората да изградят едно по-добро бъдеще. Затова подкрепяме „Отбор на надеждата“ за четвърта поредна година и съм много щастлив да видя как тези млади хора работят заедно, за да преодолеят трудностите и да постигнат повече както за себе си, така и за отбора. От името на целия екип на „Теленор” бих искал да пожелая успех на момчетата и да им кажа, че във всеки случай те са победители.“, каза Стайн-Ерик Велан. Обръщение към националите направи и бившата олимпийска шампионка на троен скок Тереза Маринова, която е посланик на „Отбор на надеждата” през 2015 година.

След официалната част националите изиграха и демонстрационен мач с аматьорския тим #Twitterритане, организиран от група ентусиасти в социалната мрежа Twitter. В отбора участват хора на различна възраст, с най-разнообразни професии и интереси, обединени от любовта си към футбола. В истински дух на спортсменство тимът се включва в различни благотворителни инициативи. На вратата на този състав пази миналогодишният национал от „Отбор на надеждата“ Куаси Ив.