Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

София с рекорден брой играчи в националния „Отбор на надеждата”

Столичният „Отбор на надеждата” успя да вкара рекорден брой свои играчи в разширения състав на националния тим, който ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Амстердам през септември. Националният треньор Младен Христов селектира общо 10 играчи в неравностойно положение, като шест от тях са от софийския квартал „Факултета”. До този момент София е имала най-много пет представители в тима, като това се случи през 2012 година, когато бившият селекционер Методи Здравков спря избора си на петима софиянци за Мондиала в Мексико Сити. Тази година в националния „Отбор на надеждата” попаднаха вратарят Ангел Симеонов и полевите състезатели Петър Иванов, Янко Янков, Емил Симеонов, Румен Христов и Цветан Янков.

Останалите четирима играчи в представителния тим са Дончо Пачев (ДДЛРГ „Българка”, гр. Стара Загора), Стефан Златев (ДДЛРГ в село Доганово), Тодор Игнатов (ДДЛРГ в село Разлив) и Александър Спасов (бивш възпитаник на ДДЛРГ „Надежда”, гр. Варна).

Приветствие към националите отправи вокалът на рок групата Б.Т.Р. Наско Пенев, който е посланик на проекта през 2015 година, заедно с олимпийската шампионка Тереза Маринова. „Не разбирам от футбол, но тъй като съм част от група, аз съм отборен играч. Нещата се развиха така, че аз пея и съм най-отпред, но без труда на всички в групата не бихме могли да постигнем нищо. Затова ви пожелавам да бъдете екипни състезатели и заедно да постигате високите цели, които си поставяте!“, каза Пенев.

След края на последния селекционен турнир всички участници в него традиционно бяха нахранени с вкусни пици, предоставени безвъзмездно от ресторанти „Виктория“.

Първата тренировка на националния „Отбор на надеждата” ще се проведе на 20 юли, като в първата седмица треньорът Младен Христов ще наблегне на физическата подготовка. Младежите от провинцията ще бъдат настанени на базата на спортен клуб „Левски” на стадион „Георги Аспарухов”. Играчите ще тренират двуразово всеки ден до 11 септември, когато осем от тях ще заминат за световното първенство в Холандия.