Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Писателят Георги Господинов влезе в игра за „Отбор на надеждата”

Най-популярният съвременен български писател Георги Господинов влезе в игра за „Отбор на надеждата”, на който е посланик, по време на турнира „Играй с националите” в неделя. Състезанието се проведе на игрищата на ДАФ до столичния колодрум. В него взеха участие сборния журналистически тим „Медия Юнайтед” и корпоративните състави на GLOBUL и „ЕКО България”, които спонсорират българския участник на световното първенство по футбол за бездомни хора. Георги Господинов пое вратарския пост в „Отбор на надеждата” от малиеца Куаси Ив в началото на второто полувреме на мача с GLOBUL.

Заедно с него като резерва се включи и младият български писател Александър Шпатов, който демонстрира завидни футболни качества в атака. След края на мача Георги Господинов подари на всеки от съотборниците си в „Отбор на надеждата” по една своя книга с лично послание.

Същевременно „Отбор на надеждата“ подпомогна кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2017 година. Организаторът на проекта „Спортс Мениджмънт България“ ЕООД изпрати официално писмо за подкрепа до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и постави специален транспарант на турнира „Играй с националите“ и на пресконференцията си миналия петък.

 

С турнира в неделя завърши същинската част от подготовката на националите за световното първенство за бездомни хора в Чили през октомври. Момчетата от „Отбор на надеждата” ще се съберат отново на 10 октомври, 5 дни преди заминаването им за Чили. Те ще пристигнат в чилийската столица Сантяго на 16 октомври сутринта и ще имат три дни за адаптация преди първия им мач.