Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Националният „Отбор на надеждата” получи покана за гостуване в Букурещ

 

Националният „Отбор на надеждата” получи покана за участие в международен турнир по стрийт футбол в Румъния в началото на месец септември. Събитието трябва да се проведе в централната част на столицата Букурещ и целта му е да спомогне за събирането на средства, с които румънският представителен тим да заплати самолетните си билети до Чили. От 19 до 26 октомври тази година в чилийската столица Сантяго  ще се проведе дванадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора. Поканата до „Отбор на надеждата” дойде от Михай Русос, ръководител сдружението StAS.CS. FOTBAL DESTRADA METANOIA, което е официален партньор на фондация Homeless World Cup за територията на Румъния.

Представителният „Отбор на надеждата” проведе първия си турнир „Играй с националите” през изминалите почивни дни на базата на спортен комплекс „Грийнспорт”. Националите срещнаха едноименния отбор „Грийнспорт”, който играе в най-горната дивизия на Аматьорска мини футболна лига, както и състави със състезатели, представяли България на предходни световни първенства.

 

 

„Момчетата се справиха отлично, като се има предвид, че тренират активно с топка по-малко от две седмици. Разполагаме с повече от един месец до края на подготовката, така че се надявам на добро представяне на световното първенство в Чили”, коментира след турнира националният селекционер Младен Христов.

Междувременно съставът на националния „Отбор на надеждата” беше редуциран до 10 души, след като Злати Иванов от Стара Загора отпадна от него по здравословни причини.