Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Полски бизнесмен заплати транспорта на националите до Познан

Почетният консул на България в полския град Вроцлав Ян Хоростковски пое разходите по транспорта на мъжкия и дамския „Отбор на надеждата” до гр. Познан, където ще се проведе единадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора. Бизнесменът подкрепи националите абсолютно безкористно, след като получи информация от българския посланик в Полша Василий Такев за развитието на проекта на „Спортс Мениджмънт България”. Ян Хоростковски дори отхвърли предложението за реклама на фирмата му върху екипите на „Отбор на надеждата”, въпреки безспорните ползи, които това би му донесло. Посланик Василий Такев, който осъществи контакта, е голям привърженик на българските национали в неравностойно положение. Преди два месеца дипломатът подкрепи на стадиона на „Легия” във Варшава тима „Млади надежди”, който представи достойно България на световното първенство за деца от социални институции.


Националите заминават за гр. Познан на 8 август рано сутринта, като се очаква пътуването им да продължи около 28 часа. Ресторанти „Виктория” осигуриха храната за пътуването до Полша, а „Банкя” от своя страна се погрижи за водата. Двата състава на България за втора поредна година ще бъдат облечени с екипировка MISHO, предоставена безвъзмездно от едноименната варненска фирма. Бензиностанции ЕКО, които са основен спонсор на националите, осигуриха сакове „Титан” от актуалната промоция в обектите си.


Същевременно посланикът на Република Полша в България Лешек Хенсел, който е посланик и на „Отбор на надеждата” за 2013 г., изпрати официално писмо до националите, с което пожела успех на двата тима. „Подкрапям Вашия отбор, защото съм убеден, че спортът изгражда човешкия характер. Освен телата ни, спортът укрепва нашата воля, издръжливост и готовност да се справяме с трудностите. Той ни учи да сме по-концентрирани, по-отговорни и да си сътрудничим с другите. Да бъдеш спортист означава да умееш да си поставяш цели и да ги постигаш, независимо от външните и вътрешните пречки. Пожелавам на всички членове на „Отбор на надеждата” да прилагат наученото от спорта и в живота и да продължават да доказват, както на себе си, така и на останалите, че МОГАТ. Пожелавам, както на мъжкия, така и на женския екип на „Отбор на надеждата” да се представят блестящо на световното първенство по футбол за бездомни хора в Познан. Вярвам във Вашия успех и ще следя резултатите от първенството!”, сподели дипломатът.