Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Йорданка Фандъкова изпрати „Отбор на надеждата” за Мондиал 2013

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпрати традиционно националните състави на „Отбор на надеждата” за световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в гр. Познан (Полша) от 10 до 18 август. Това стана в рамките на пресконференция с участието на дамския тим, който спечели европейската титла в Мюнхен в края на юни и двамата софиянци от мъжкия отбор. На срещата с медиите присъстваха също заместник кмета на Столична община Тодор Чобанов и Ирена Димитрова, директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”.

„Много се радвам, че приехте поканата ми. За първи път разговарям с футболистки. Успехът, който женският отбор постигна в Германия, е изключителен. Показателни за представянето на българския тим са двете победи над Холандия, която има много добре развито футболно обучение”, сподели Фандъкова. Кметът добави, че се надява да донесе късмет на отбора и припомни, че миналата година прие мъжкия национален тим преди Мондиал 2012 в Мексико Сити и след това той достигна до престижната 14-о място. Състезателите от мъжкия и от дамския отбор зарадваха г-жа Фандъкова с топки с техните автографи, а мениджърът на „Отбор на надеждата” Виктор Кирков й подари реплика на шампионската купа от Мюнхен.


На срещата с медиите присъставаха представители и на столичния район „Люлин”, които по препоръка на Столична община ще предоставят за ползване на „Отбор на надеждата” футболно игрище с изкуствена трева в ж.к. „Люлин 3”. Условията за ползване ще бъдат уточнени след завръщането на отбора от световното първенство в Полша.