Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Националите приключиха подготовката си за Мондиал 2013

Националните състави на „Отбор на надеждата” приключиха подготовката си за единадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора, в което ще вземат участие от 10 до 18 август. Шампионатът ще се проведе в полския град Познан и България ще бъде представена на него от мъжки и дамски тим. Двата състава завършиха в неделя 8-дневния са подготвителен лагер на базата на „Спорт палас” край гр. Варна и се прибраха в София с автобус, осигурен безвъзмездно от партньора на отбора „Юнион Ивкони”.

В рамките на подготовката бяха направени принудително две промени в мъжкия тим. Броени дни преди Мондиала в състава му попаднаха Илиян Илиев, който до началото на това лято беше настанен в пловдивския дом за деца лишени от родителска грижа „Рада Киркович” и Любомир Ахади от „SOS детски селища”. Само преди 2 седмици по спешност на треньорския пост в тима се завърна и Методи Здравков, след като специалистът Илия Иванов не можа да завърши тримесечната си работа заради лични проблеми. Въпреки промените в последния момент, Здравков успя да изгради добър колектив, който се представи на високо ниво в контролите срещу футзалните тимове на „Спартак” (Вн) и „Пикадили”. Двубоите с варненските състави се играха в четвъртък, петък и събота, а срещите бяха организирани от Аматьорска мини футболна лига, в която двата отбора завършиха на първо и второ място през миналия сезон.

Същевременно дамският състав на „Отбор на надеждата”, който стана европейски шампион в края на юни, ще бъде приет на 6 август от кмета на София Йорданка Фандъкова. Срещата е насрочена за 11:00 часа в зала „Официална” на Столична община. Два дни по-късно националите заминават за световното първенство в Познан.