Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Президентът Росен Плевнелиев поздрави „Отбор на надеждата” за европейската титла

Президентът на Република България Росен Плевнелиев и спонсорите на „Отбор на надеждата” изпратиха поздравителни адреси до дамите от тима, които спечелиха европейската титла по стрийт футбол в края на миналия месец. Континенталното първенство за бездомни хора се проведе в Мюнхен, а женският национален състав на България завърши безапелационно на първото място след четири победи в четири срещи. „Европейската Ви титла несъмнено доказва, че българските спортисти могат да служат за пример със своята самодисциплина и спортна борбеност. Сигурен съм, че нивото на Вашата игра е достигнато с много труд и усилени тренировки, както и благодарение на работата и подкрепата на Вашия треньор Кирил Кюлев и на цялото ръководство на „Спортс Мениджмънт България”, пише в писмото от държавния глава.

 

От генералния спонсор на „Отбор на надеждата” GOBUL  също споделиха в писмо до „Спортс Мениджмънт България”, че са много щастливи и се гордеят с резултатите на тима в Мюнхен. „Постижението е неоспоримо доказателство за качествата и уменията им, както и за усилията, положени от тях и техните треньори по време на подготовката. Вярвам, че този заслужен успех ще им вдъхне необходимата увереност и самочувствие не само на терена, но и в живота”, пише Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ на GLOBUL.
Алекс Нестор, директор „Корпоративни и външни отношения” на основния спонсор на „Отбор на надеждата” „Дънди Прешъс Металс Инк.”, споделя: „Гордеем се, че сме спонсор на първия български национален отбор, станал европейски шампион по стрийт футбол”.

Поздравленията от Георги Деянов, изпълнителен директор на другия основен спонсор на тима – „ЕКО България”, са както до националките, така и до екипа на „Спортс Мениджмънт България” „за добрата организационна дейност в подкрепата на тази благородна кауза, която цели чрез футбола да насърчава социалната интеграция на хората, които по една или друга причина остават изолирани от обществото.”
Същевременно вчера беше публикувана и актуализираната ранглиста на фондация Homeless World Cup, която организира световното първенство по футбол за бездомни хора. При първото си участие на Мондиала в Мексико Сити миналата година мъжкият „Отбор на надеждата” завърши на престижната четиринадесета позиция, което отрежда на България четиридесета позиция от 75 страни в класацията. За сравнение, мъжкият национален отбор по футбол заема петдесет и втора позиция в ранглистата на ФИФА, въпреки доброто си представяне в последната една година. За съжаление, женският ни тим не попада в класацията на Homeless World Cup, въпреки спечелването на европейската титла. Причината за това е, че досега България не участвала на Мондиал при дамите.