Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

България среща еврошампиона Русия на футболния Мондиал за деца от домове

България ще срещне изключително силни съперници в рамките на първото световно първенство по футбол за деца от социални институции,
което започва днес в полската столица Варшава. Националният ни тим се падна в една група със съставите на миналогодишния европейски шампион Русия, единствения представител на Латинска Америка – Аржентина, Холандия, Словения и Естония. Груповата фаза на състезанието ще се проведе от 11:00 до 16:00 часа българско време на стадиона на полския футболен шампион „Легия”. Двубоите от първия ден на турнира ще се състоят от две полувремена по 10 минути. За следващия етап на състезанието се класират първите два отбора от всяка от четирите групи. Полувремената на четвъртфиналите, полуфиналите и финалите, които ще се играят в неделя, ще бъдат с продължителност 15 минути. Всеки отбор има по 10 играчи на възраст до 17 години, като на терена излизат вратар и петима полеви състезатели. Официалният терен на стадиона ще бъде разделен на 4 равни части, като на тях едновременно ще се играят мачове от различните групи.

България бе допусната до участие в престижния турнир, след като „Спортс Мениджмънт България” стана официален партньор на организатора на турнира – сдружението „Надежда за Мондиал”. В националния състав на страната ни има четири деца от Стара Загора, три от Враца, едно от София, едно от Благоевград и едно от Белоградчик. Преди заминаването си от София, момчетата от тима преминаха успешно медицински прегледи в СБАЛТОСМ „Проф. д-р Димитър Шойлев”, които бяха проведени безплатно по инициатива на травматологичната клиника. Същевременно пицарии ”Виктория” осигуриха храната са пътуването, а от „Банкя” се погрижиха за водата. Селекционер на националния тим е Митко Коцинов от Стара Загора.

Събитието ще завърши в неделя следобед с шоу мач  между Полша и останалия свят, като в него ще вземе участие и германският национал с полски корени Лукас Подолски.

 

Състав на групите:

Група 1: Полша 1, Мадагаскар, Полша 2, Чехия,
Финландия, Македония

Група 2: Германия, Виетнам, Франция, Зимбабве,
Беларус, Унгария

Група 3: Литва, Тайланд, Швейцария, Словакия, Босна
и Херцеговина, Люксембург

Група 4: Русия, Аржентина, Холандия, Словения,
България, Естония

 

 

Програма на мачовете от груповата фаза в група 4:

11:00 Русия – Аржентина

11:20 Холандия – Естония

11:40 Словения – България

12:00 Русия – Естония

12:20 Аржентина – България

12:40 Холандия – Словения

13:00 Русия – България

13:20 Естония – Словения

13:40 Аржентина – Холандия

14:00 Русия – Словения

14:20 България – Холандия

14:40 Естония – Аржентина

15:00 Русия – Холандия

15:20 Словения – Аржентина

15:40 България – Естония