Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Пловдивският „Отбор на надеждата” е с най-много играчи в националния тим

Пловдивският „Отбор на надеждата” има най-много представители в разширения състав на  националния отбор, който ще представя България на световното първенство по футбол за бездомни хора през лятото на тази година. Съставът на представителния тим от общо 12 души беше избран от миналогодишния селекционер Методи Здравков след консултации с треньорите от петте града, в които проектът работи през последните месеци. Имената на избраниците бяха обявени в неделя след последния от десетте турнира, в рамките на които футболистите демонстрираха своите качества. Осем от дванадесетте младежи в неравностойно положение ще заминат за участие в Мондиал 2013 в полския град Познан от 10 до 18 август.

Пловдив излъчи в националния тим общо петима свои играчи (Георги Николов, Коста Ангелов, Емануел Кънчев, Меймед Асанов и Илиян Илиев), следван от София с четирима (Трайко Трайков, Асен Христов, Димчо Тодоров и Георги Ковачев). Благоевград, Стара Загора и Враца ще бъдат представени съответно от Любомир Акмаджов, Исус Чавдаров и Вълко Вичев. Разширеният състав на националния отбор не е окончателен и ще остане отворен за промени и в близките месеци. Както е известно, тази година треньор на националния тим ще бъде Илия Иванов, който тренираше пловдовския „Отбор на надеждата”.

В неделя стана ясно, че отборът „Млади надежди”, който ще представя България на световното първенство за деца от институции във Варшава през месец юни ще бъде воден от старозагорския треньор Митко Коцинов. В неговия състав попадат пет момчета от Стара Загора, три от Враца, едно от Благоевград и едно от София.

Category: Отборът