Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Дънди Прешъс Металс“ подари бенефис на националите от „Отбор на надеждата“

Основният спонсор на „Отбор на надеждата” „Дънди Прешъс Металс” организира в неделя бенефис на представителния тим на България, който завърши четиринадесети на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити този месец. Събитието се състоя на терен с изкуствена трева в гр. Пирдоп и се превърна в своеобразен спортен празник на региона. Прощалният мач на първия национален отбор по стрийт футбол беше срещу сборния журналистически тим „Медия Юнайтед”.

В състава на медиите личаха имената на Петър Нанев (bTV), Петър Мисов (Ринг ТВ), Найден Тодоров (24 часа), Веселин Вълчев (ГОНГ), Бисер Тошев и Йордан Кроснаков (Спортал).  „Отбор на надеждата” спечели двубоя със 7:5, но силният му съперник взе реванш в среща по мини футбол малко по-късно. Срещу националите се изправиха също отбори от служители на „Дънди Прешъс Металс”, както и ученици от основното училище в Челопеч и частна профилирана гимназия „Челопеч Майнинг”.

Основният спонсор на „Отбор на надеждата” направи и прощален банкет за първите национали вечерта преди бенефиса. Събитието се състоя в бившата резиденция „Средна гора”. Както е известно, според специфичните правила на Мондиала всеки един от играчите може да участва в шампионата, който се провежда всяка година, само по веднъж. Това означава, че на световното първенство в Полша догодина България ще бъде представена от изцяло нов състав на „Отбор на надеждата”. Въпреки това част от първите национали поискаха да останат свързани с проекта Homeless World Cup и да помогнат с опита, който натрупаха през последната година.