Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Финалите днес – играем за 13-то място с ЮАР

Вчера започна фазата на директните елиминации. България попадна в потока разпределящ местата от 9 до 16. В първата среща загубихме доста болезнено от Коста Рика. В първите минути двата тима си размениха бързо по един гол, като до края на полувремето мачът бе равностоен. Съперникът успя да поведе с 2:1 и от там на сетне мачът за нас приключи. Всеки опит за атака се проваляше, а контрите на Коста Рика бяха убийствено ефективни. В крайна сметка загубихме с 1:6.

Вторият мач бе срещу Полша. Изключително подготвен съперник. Поляците бързо поведоха с 0:2, но българите показаха здрави нерви и не се поддадоха. Заиграха много мобилизирано и до почивката обърнаха резултата 3:2. В началото на второто полувреме продължиха да доминират и се стигна до 5:2. В заключителните секунди нашите свалиха темпото и това позволи на Полша да се добере до почитното 6:5.

Така днес от 21.30 излизаме в последния си мач на мексиканска земя. В мачът за 13-то място срещаме Република Южна Африка. След поражението с дузпи от Намибия сега имаме шанс да се реваншираме срещу друг африкански тим. Дано завършим турнира така, както и започнахме – с победа.

Финалите днес:

Финал Мексико – Чили
Финал 3-4 място Индонезия – Бразилия
Финал 5-6 Босна – Португалия
Финал 7-8 Австрия – Литва
Финал 9-10 Намибия – Хаити
Финал 11-12 Коста РикаРусия
Финал 13-14 България – ЮАР
Финал 15-16 Полша – Ирландия
Финал 17-18 Холандия – Румъния
Финал 19-20 Норвегия – Чехия
Финал 21-22 Англия – Шотландия
Финал 23-24 Унгария – Украйна

Маркирали сме нашите съперници – кой до къде стигна :)