Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” завърши подготовката си за Мондиала с контроли в „Спорт Палас”

„Отбор на надеждата” завърши подготовката си за световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити с 10 контролни мача на терена на спортния център „Спорт Палас” в гр. Варна. Съперници на националите бяха настоящият вицешампион по футзал „Черно море – Мания”, миналогодишният шампион „Одесос – Хидроремонт”, служители на бензиностанции ЕКО и ароматизатори „Ареон”  и юноши на варненските футболни школи. Двубоите бяха част от петото издание на националната инициатива „Играй с националите”.

„Отбор на надеждата” се представи отлично във всички срещи, игра равностойно на именитите си съперници от шампионата по футзал и дори на моменти ги превъзхождаше. Съперниците на националите бяха изключително коректни и ги предпазиха от травми само седмица преди началото на Мондиал 2012. Седемте двубоя с отборите по футзал се проведоха в четвъртък (27.09.2012)  и петък (28.09.2012), а в събота (29.09.2012) се изиграха срещите с останалите три съперника. Отличната физическа подготовка, проведена от националния селекционер Методи Здравков, даде възможност на „Отбор на надеждата” да играе със силните си съперници повече от един час всеки ден почти без прекъсване.

Мачовете по време на световното ще бъдат с полувремена от 7 минути с една минута прекъсване помежду им. За доброто представяне на националите помогнаха и отличните условия, които „Спорт Палас” предостави на тима. Подготовката във Варна беше финансирана изцяло от Български спортен тотализатор.

„Отбор на надеждата” заминава за Мексико в четвъртък рано сутринта, а междувременно в понеделник от 11:30 часа има съвместна пресконференция със спортния министър Свилен Нейков, а във вторник в 11:00 часа ще бъде изпратен официално от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.