Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Фикосота Синтез” спечели „Турнир на надеждата II”

Корпоративният тим на  „Фикосота Синтез” спечели второто издание на „Турнир на надеждата”, след като победи във финала на състезанието отбора на GLOBUL с 4:0. Двубоят се игра в сряда вечерта в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”, а всичките четири попадения за шампионите отбеляза нападателят Ангел Попов. Купата бе връчена на победителите от бившия наставник на „Левски” и юношеския национален отбор Георги Тодоров. „Фикосота Синтез” игра във финала и на първото издание на турнира през април срещу тима на „Рапидо”, но не успя да го спечели.

Двубоят за титлата започна с леко превъзходство на „Фикосота Синтез”, но тимът на компанията успя да отбележи първото си попадение едва в 23-ата минута. GLOBUL също имаше своите шансове и дори удари на два пъти гредите на съперника. Отборът на телекомуникационната компания обаче натрупа доста умора в средата на второто полувреме и започна да прави много смени, които нарушиха синхрона в играта му. Тогава „Фикосота Синтез” успя да реализира нови три попадения.

Третото място в „Турнир на надеждата II” беше спечелено служебно от тима на „ИЗИ кредит”, след като опонентът му в малкия финал „Технополис” не се яви за мача заради контузии и неотложни ангажименти на състезателите му. Съставът на компанията за потребителски кредити беше една от приятните изненади на турнира, което до голяма степен се дължи на професионалното отношение на ръководството на фирмата към спорта. Управителите на „ИЗИ кредит” дори са наели  треньор, който да работи два пъти седмично със служителите им.

В „Турнир на надеждата II” взеха участие още отборите на „ЕКО България”, „Хенкел България” и „ДСВ Роуд”. Състезанието се проведе с благотворителна цел в полза на българския представител на световното първенство по футбол за бездомни хора „Отбор на надеждата”.