Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

GLOBUL – „Фикосота Синтез” е финалът на „Турнир на надеждата II”

GLOBUL и „Фикосота Синтез” ще се срещнат на финала на второто издание на „Турнир на надеждата”, след като в полуфиналите в понеделник преодоляха съответно съставите на „Технополис” и „ИЗИ кредит”. Двубоите, които определиха финалистите в състезанието, бяха изключително оспорвани и драматични. Както и в предишните си мачове, отборът на „ИЗИ кредит” пое инициативата и започна да атакува още от първата минута. В отсъствието на титулярния си вратар Явор Костадинов, „Фикосота Синтез” беше привлякла в състава си негов заместник и защитник, които до този момент не бяха част от корпоративния тим на компанията. За разлика от полевия играч, който имаше невероятно голям брак в играта си и се представи доста слабо в сравнение със съотборниците си, вратарят Борис Илиев показа отличен рефлекс и направи няколко много добри спасявания.

Както обикновено, „ИЗИ кредит” разполагаше с почти цял състав от равностойни футболисти на резервната скамейка. Учудващо обаче в тима на компанията отсъстваше настроението,  с което обърна двубоя си с GLOBUL ден по-рано от 0:3 до 4:3. Отборът на „Фикосота Синтез” играеше доста предпазливо в защита и разчиташе на контраатаки. Този стил на игра се оказа изключително успешен и въпреки че владееше по-малко топката, тимът спечели с 3:0 с три попадения на тарана си Васил Абаджиев.

В другия полуфинален двубой GLOBUL успя да вземе реванш от „Технополис” за загубата с 1:4 в срещата за третото място на пръвото издание на „Турнир на надеждата”. Както и в другия полуфинал, по-активен беше отборът, който в крайна сметка загуби. „Технополис” пресираше противника си през целия мач и дори поведе в резултата чрез Методи Миланов. GLOBUL обаче не загуби мотивация за игра и се възползва максимално от създалите се положения, за да обърне резултата до 2:1 в своя полза. И двете попадения бяха отбелязани от Искрен Даков, като второто беше реализирано след изпълнение на дузпа за нарушение срещу капитана на тима Владимир Панов.

Заради травми и ангажименти отборът на „Технополис” отказа участие в мача за бронзовите медали и така „ИЗИ кредит” официално завършва на призовото трето място в турнира. Същевременно финалната среща между GLOBUL и „Фикосота Синтез“ беше насрочена за 21:00 часа в сряда.

Полуфинали:

„ИЗИ кредит” – „Фикосота Синтез” 0:3

0:1 Васил Абаджиев

0:2 Васил Абаджиев

0:3 Васил Абаджиев

 

GLOBUL – „Технополис” 2:1

0:1 Методи Миланов

1:1 Искрен Даков

2:1 Искрен Даков (д)