Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Български спортен тотализатор спонсорира „Отбор на надеждата”

Български спортен тотализатор спонсорира предстоящия подготвителен лагер на „Отбор на надеждата” в национална спортна база „Спортпалас” във Варна. Лидерът в сектора на цифровите лотарии в страната безрезервно подкрепи българските национали, които ще участват на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври.

„Отбор на надеждата” ще се подготвя на територията на „Спортпалас” в рамките на една седмица от 23 до 30 септември. Базата беше избрана от националите заради високата влажност на въздуха (над 70 %), която е типична и за територията на Мексико. Това ще бъде и последната част от подготовката на играчите на България за Мондиала. До този момент те тренираха 2-3 пъти седмично в София, а в началото на месеца проведоха 4-дневен лагер на базата на „Манчестър Юнайтед” в Карингтън, организиран и финансиран от генералния спонсор на „Отбор на надеждата” GLOBUL.
Същевременно късно снощи стартира второто издание на благотворителното корпоративно състезание по мини футбол „Турнир на надеждата”. В него се включиха отборите на „ЕКО България”, „ДСВ Роуд”, „Изи Кредит”, GLOBUL, „Летище София”, „Технополис”, „Фикосота Синтез” и „Хенкел България”. Съставите са разделени в две групи от четири отбора, а мачовете се играят с официалната топка „Найк” на английската Висша лига.

Със събраните от турнира средства ще се подпомогне закупуването на настилка за специфичното игрище за стрийт футбол на „Отбор на надеждата”. Планира се няколко такива съоръжения да се изградят в големите градове в страната и деца от социални институции да се готвят на тях за следващите издания на Homeless World Cup.