Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Берое” записа успех срещу „Отбор на надеждата”

Ветераните на „Берое” записаха успех с 6:5 срещу „Отбор на надеждата” в първия двубой от инициативата „Играй с националите” в Стара Загора през отминалия уикенд. Общо десет легенди на старозагорския клуб се включиха в двубоя с българския представител на световното първенсво по футбол за бездомни хора в Мексико Сити. Срещата се проведе на изкуствения терен над стадион „Берое” и беше изключително оспорвана.

До края на редовното време резултатът беше 5:5, но опитът на домакините се оказа решаващ за оформянето на крайния резултат на мача в даденото от рефера Кирил Кюлев продължение. В двубоя взе участие и председателят на областния съвет на БФС Христо Белчев. Същевременно организаторът на тима на ветераните на „Берое” Георги Белчев подари на „Отбор на надеждата” сувенири на старозагорския клуб.

Футболният празник продължи с победи на „Отбор на надеждата” срещу тимове на местните фенклубове на „Манчестър Юнайтед” и „Ливърпул”. Двубоите донесоха много незабравими изживявания на участниците в тях и подпомогнаха финансово пътуването на националите до Мексико Сити през октомври. В последната си среща за деня „Отбор на надеждата” игра срещу юноши от дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия”.

Момчетата от социалната институция заявиха желание от пролетта на следващата година да станат част от проекта Homeless World Cup в България. Фотогалерия от мачовете в Стара Загора може да откриете тук:
Следващата спирка от инициативата „Играй с националите” на „Отбор на надеждата” е във Варна на 29 септември. Тогава ще се проведат и последните контроли на националите преди Мондиала в Мексико Сити.