Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” записа пет победи в пет мача срещу английските бездомни

„Отбор на надеждата” записа пет победи в петте си мача от селекционния турнир, целящ да определи играчите,  които ще представят Англия на световното първенство в Мексико Сити през октомври тази година.

Състезанието се проведе вчера на тренировъчната база на „Манчестър Юнайтед” в Карингтън, където българските национали провеждат тренировъчен лагер, организиран и финансиран от генералния им спонсор GLOBUL. „Отбор на надеждата” спечели двубоите си с 2:0, 5:3, 3:1, 4:2 и 6:2. Срещите се проведоха на терени с размера на игрищата за стрийт футбол, на които ще се играе и световното първенство по футбол. Те са с дължина 22 метра и широчина 16 метра. Всеки тим разполагаше на терена с трима полеви играчи и един вратар.

 

По-рано вчера жребият за Мондиал 2012 г. противопостави българските национали срещу тима на Англия в група Е на състезанието, където са още съставите на Русия, Германия, Франция и Хонг Конг. След края на турнира в сряда играчите си направиха обща снимка с легендата на „Юнайтед” Брайън МакКлеър, който понастоящем е директор на детско-юношеската школа на клуба.


Същевременно „Отбор на надеждата” проведе практически занимания със специалисти от ДЮШ на „Юнайтед”, а неговите треньори Методи Здравков, Кирил Кюлев и Шегън Филипс преминаха през теоритично обучение. Предвижда се днес  българските национали да посетят също стадион „Олд Трафорд” и музея на „Манчестър Юнайтед” благодарение на подкрепата на спонсора си GLOBUL.

Category: Отборът