Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Отбор на надеждата” победи шампиона при ветераните

„Отбор на надеждата”, който ще представя България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври тази година, победи актуалния шампион от държавното първенство по футбол за ветерани „Ботев” (Пд). Това се случи в рамките на второто издание на инициативата „Играй с националите”, което се проведе в неделя в спортен център „Арена” в Пловдив.

Футболният празник беше открит от легендата на жълто-черните Петър Зехтински, който е директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” към местната община. Бившият национал не успя да вземе участие в срещата, но за сметка на това на терена се появиха други двама играчи носили фланелката на България – Атанас Пашев и Иван Кочев. Легендите бързо се адаптираха към специфичните правила на футбола за бездомни хора и на няколко пъти повеждаха в резултата. В крайна сметка обаче отстъпиха с минимална разлика пред по-младите си съперници от „Отбор на надеждата”.


В следващите няколко двубоя от инициативата „Играй с националите” срещу „Отбор на надеждата” се изправиха представители на пловдивския фен клуб на „Ливърпул”. Привържениците на английския клуб показаха впечатляващи умения на футболния терен и на моменти бяха напълно равностойни на съперника си.

 

Впоследствие националите се изправиха и срещу най-добрите играчи на аматьорския футболен клуб „Жътвари”, като в игра за пловдивчани влезе и нигерийският им треньор Шегън Филипс, който подготвяше също и пловдивския „Отбор на надеждата”.
След края на футболните срещи собственикът на пловдивския ресторант „Марсия” Диан Иванов, който е в ръководството на фен клуба на „Ливърпул”,  покани на обяд „Отбор на надеждата”. В заведението дойде и легендата на „Ботев” (Пд) Атанас Пашев, който разказа своите преживявания от участието си на световното първенство в Мексико през 1986 г.