Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Играй с националите” стартира с футболен празник в София

Инициативата „Играй с националите” на „Отбор на надеждата” стартира с голям футболен празник на изкуственото игрище на Национална спортна академия „Васил Левски”, организиран от „Спортс Мениджмънт България” в партньорство със Столична община. В рамките на пет часа аматьорски отбори от столицата мериха сили помежду си на уникалното игрище за стрийт футбол, изработено от фирма „Бестимекс”. На същия тип съоръжения ще се проведе и световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври тази година. В крайна сметка право да играят срещу националния „Отбор на надеждата” получиха „Партизан” (Челопечене), воден от капитана си Борислав Стоев и два изключително атрактивни отбора от ж.к. „Слатина”.

„Играй с националите” в София започна с два демонстративни мача на „Отбор на надеждата”. В първия си официален двубой националите се изправиха срещу опитния корпоративен тим на спонсора си „ЕКО България”, а във втория срещнаха приятелите си от столичния фен клуб на „Манчестър Юнайтед”. И двата мача бяха спечелени от „Отбор на надеждата”, но срещите донесоха много приятни емоции и на съперниците им.

Идната неделя (26 август) инциативата „Играй с националите” ще се проведе на спортен център „АРЕНА” в гр. Пловдив, като за участие на имейл play@nacionalite.org  ще бъдат записани максимум 12 аматьорски отбора. Събитието ще започне с демонстративни мачове на националите срещу футболни ветерани и пловдивския фен клуб на „Ливърпул”.