Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

July Day за „Отбор на надеждата”

Предстоящата неделя е особено специална за „Отбор на надеждата”, не само заради July Morning. За нас това ще бъде един изключително вълнуващ July Day от сутринта до вечерта.

Счита се, че посрещането на изгрева на 1 юли не е типично за други страни по света. Символичният ритуал, който се свързва с хипи движението в България, се възприемаше в годините на социализма като зов за ново начало и по-добро бъдеще. Днес страната ни има нужда от същото. И то може да стане факт, ако обществото ни покаже, че го заслужава.

Първите индикации за положителната промяна вече са факт – в България живеят и работят хора като Методи Здравков. Националният селекционер на „Отбор на надеждата”, който вече 9 месеца работи като доброволец с младежи в неравностойно положение, заедно с колегите си Кирил Кюлев и Шегън Филипс. Плодовете на този труд са налице – десетки младежи получиха нов шанс за по-добър живот. В неделя – 1 юли, Методи празнува своя 32-ри рожден ден. Пожелаваме му много здраве, щастие и много поводи за гордост с отбора в Мексико.

Като символичен подарък за рождения ден на Методи „Нова телевизия” и Bulgaria on Air ще излъчат репортажи за „Отбор на надеждата”. В 19:30 часа журналистката Марина Цекова ще разкаже в „Темата на Нова” за срещата си с момчетата от националния отбор, който ще представя страната ни на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври.

Марина и колежката й от спортна редакция на „Нова телевизия” Йоана Гочева направиха прекрасна изненада на „Отбор на надеждата”, като го срещнаха със звездата на представителния тим Валери Божинов. Играчът на „Спортинг” дори се включи в тренировката на тима под ръководството на Методи Здравков. Кратка версия на репортажа вече беше излъчена в „Здравей, България!” в петък сутринта, а впоследствие и в новинарските емисии.

На 11 юли от 19:30 часа „Нова спорт” ще покаже на зрителите си близо половинчасов материал.

Същевременно Bulgaria on Air ще излъчи в неделя от 11:00 часа репортаж за „Отбор на надеждата” в „Резултат” – различното спортно предаване. Спортната журналистка Ваня Симонска разговаря с Кирил Кюлев и с няколко от момчетата от тима.

Нека утре да вдигнем тост за Методи и да се насладим на репортажите за „Отбор на надеждата” през целия July Day – от July Morning до July Evening.