Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Националите от „Отбор на надеждата” се подготвят като професионалисти за Мондиал 2012

Националите от „Отбор на надеждата”, които ще представят България на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити през октомври, започнаха подготовката си за Мондиала като истински професионалисти. Селектираните от националния треньор Методи Здравков играчи проведоха на Националния стадион „Васил Левски” изключително натоварващи физически тренировки в седем поредни дни. От средата на месеца започнаха подготовка по специална методика три пъти седмично.

Със съдействието на Столична община за нуждите на отбора бяха предоставени тренировъчни терени с изкуствена настилка в НСА и 57-о училище. Във вторник и сряда тази седмица всички национали преминаха и успешни медицински прегледи в специализираната травматологична болница „Проф. д-р  Димитър Шойлев”. Ръководството на лечебното заведение направи изключително благороден жест към „Отбор на надеждата”, провеждайки тестовете напълно безплатно. Състезателите спазват стриктно и определен от треньора режим.

Националите вече получиха футболни обувки MIZUNO, а до две седмици ще разполагат и с пълна екипировка на българската фирма за спортно облекло MISHO.

„Необходимо е всички, които сме ангажирани в тренировъчния процес да работим много прецизно и професионално, тъй като подготовката ни е изключително ограничена във времето, коментира селекционерът Здравков. Някои от участниците развиват вече 10 години тази специфична разновидност на футбола във формат 3+1 играчи, а ние разполагаме с едва 4 месеца.България участва на световно първенство за бездомни хора за първи път и сме още на стартовата линия, но вярвам, че с общи усилия може да наваксаме изоставането.” В тренировъчния процес Методи Здравков отново разчита на помощника си Кирил Кюлев, с който работи вече 9 месеца.

Националният „Отбор на надеждата” в момента е съставен от 10 души, след като двама играчи бяха отстранени от състава, а други двама не издържаха на натоварванията. На тяхно място бяха привлечени нови двама състезатели и по всяка вероятност в близките дни ще бъде ангажиран и трети на поста вратар.

Category: Отборът