Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Рапидо” спечели „Турнир на надеждата”

Корпоративният тим на „Рапидо” безапелационно спечели „Турнир на надеждата”, постигайки 5 поредни убедителни победи в състезанието. Във финала служителите на курерската фирма надиграха „Фикосота Синтез” с 3:2 и собственикът на компанията Радослав Крумов заслужено получи ценния трофей за първото място от бившия президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов.

Третото призово място беше спечелено от тима на „Технополис”, който победи с 4:1 състава на GLOBUL. Поздравителен адрес до всички участници в „Турнир на надеждата” беше изпратен от Президента на Република България Росен Плевнелиев.

За да стигне до финала, отборът на „Рапидо” последователно преодоля „Технополис” (4:1), „Мосю Бриколаж” (5:1), „ЕКО България” (4:0) и GLOBUL (5:1). Играчите на шампиона демонстрираха както изключителни индивидуални качаства, така и отлична отборна игра. Въпреки че „Фикосота” се защитаваше успешно през голяма част от първото полувреме, съперникът им съумя да открие резултата след пробив отдясно и премерен удар на Валери Христов точно до гредата. Последва второ попадение, което беше дело на Александър Христов. „Фикосота Синтез” се върна в мача с гол на Венцислав Делчев, но скоро след това „Рапидо” отново увеличи разликата чрез Станислав Данков. Минута и половина преди края на мача резултатът отново беше намален на 3:2 след попадение на Ивайло Рачев, но вече нямаше достатъчно време, за да може символичният гост в мача да стигне до изравняване. В рамките на двубоя „Рапидо” получи възможност да изпълни и дузпа, но не успя да я реализира.

Може да се приеме, че крайното класиране в турнира напълно отразява цялостното представяне на участниците в него. Вероятно съставът на GLOBUL щеше да се противопостави по-добре на „Технополис”, но четирима от титулярните им състезатели пропуснаха мача за третото място поради служебни ангажименти. Това обаче не бива да омаловажава отличната игра на служителите на магазините за бяла и черна техника. В този мач те демонстрираха красиви многоходови комбинации, които често извеждаха състезателите им сами срещу вратаря на мобилния оператор.

Същевременно тимът на „Фикосота Синтез” получи признанието, че мачът му с „Мото Пфое” е определен за най-коректния в „Турнир на надеждата”. За най-интригуващ двубой в състезанието беше избран „ИЗИ Кредит” – GLOBUL (4:4), който предложи множество обрати и интересни ситуации на зрителите в залата в кв. „Челопечене”. Голмайстори на турнира станаха Васил Абаджиев („Фикосота Синтез“) и Методи Миланов („Технополис“), които имат в актива си по 6 попадения.

Още с първото си издание „Турнир на надеждата” се утвърди като най-авторитетния корпоративен турнир от началото на футболния сезон през септември. Организаторът на състезанието „Спортс Мениджмънт България” изрази желание следващото издание на турнира да се проведе след края на летния сезон.

ФИНАЛ:

„Рапидо” – „Фикосота Синтез” 3:2

1:0 Валери Христов

2:0 Александър Христов

2:1 Венцислав Делчев

3:1 Станислав Данков

3:2 Ивайло Рачев

МАЧ ЗА 3-ТО/4-ТО МЯСТО:

GLOBUL – „Технополис” 1:4

0:1 автогол (след удар на Методи Миланов)

0:2 Стоян Ангелов

0:3 Стоян Ангелов

1:3 Искрен Даков

1:4 Методи Миланов