Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

„Рапидо“ – „Фикосота Синтез“ е големият финал

Съвсем очаквано и в унисон със случващото се в Шампионската лига, 1/2-финалите в „Турнир на надеждата“ бяха изключително драматични и оспорвани. Първо GLOBUL направиха всичко възможно да се противопоставят на фаворита „Рапидо“ и донякъде успяха. По-точно до началото на второто полувреме. Въпреки че получиха нелеп гол от центъра още в 35-ата секунда, играчите на мобилния оператор запазиха хладнокръвие и играха изключително подредено и дисциплинирано. Те съумяха да изравнят, удариха греда и имаха още няколко добри положения.

Противно на всякаква логика през втората част загърбиха дисциплината, тръгнаха да се надиграват с очевидно по-класния си съперник и получиха 4 безответни гола. Отборът на „Рапидо“ уверено стигна до финала и е фаворит за спечелването на купата. Но съперника им също не бива да бъде подценяван.

Вторият 1/2-финал срещна два равностойни отбора, които от самото начало влязоха в здрава битка. Те представиха съвършено различно поведение – „Фикосота Синтез“ – спокойни и уверени както обикновено, а „Технополис“ – емоционални и припряни. През цялото време мачът беше много напрегнат, като в крайна сметка „Фикосота Синтез“ стигна до успех след хеттрик на Васил Абаджиев.

В петък вечер са финалите – за 3-то място от 20:00 часа, а веднага след това е големият финал. Ще се радваме всички участници в турнира да посетят последния ден и награждаването в спортната зала в кв. „Челопечене“.

GLOBUL – „Рапидо” 1:5

0:1 Александър Христов
1:1 Михаил Колев
1:2 автогол
1:3 Александър Христов
1:4 Радослав Крумов
1:5 Красимир Стефанов

„Технополис” – „Фикосота Синтез” 2:4

1:0 Ивайло Петров
1:1 Васил Абаджиев
1:2 Пламен Казаков
1:3 Васил Абаджиев
2:3 автогол
2:4 Васил Абаджиев