Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

GLOBUL поднесе изненадата в „Турнир на надеждата”

Корпоративният отбор на GLOBUL поднесе най-голямата изненада в „Турнир на надеждата” до момента, класирайки се за полуфиналите след победа над опитния тим на „Петрол” с 3:2.

Служителите на мобилния оператор влязоха без големи очаквания в спортната зала в кв. „Челопечене”, заменяйки набързо саката и вратовръзките с електриковозелените си памучни тениски. От тяхната скамейка не се чуваха гръмки фрази, цареше тишина. Човек би казал, че или са много респектирани от съперника, или мислите им са още на работните им места, които са напуснали преди около двадесет минути.Настроението в лагера на „Петрол” беше абсолютно противоположно. От поведението на играчите на дистрибутора на горива лъхаше самочувствие. Те бяха усмихнати, шегуваха се помежду си и не скриваха увереността си, че ще играят с „Рапидо” на полуфинал в „Турнир на надеждата”. Капитанът на тима Иван Костадинов, понастоящем търговски директор на „Петрол”, бе един от малцината, които не омаловажаваха качествата на съперника и допускаше, че всеки изход от двубоя е възможен.

Срещата започна според очакванията. „Петрол” оказа натиск над съперника си и в седмата минута логично поведе с 1:0 след удар на Христо Николов. Техничните състезатели на дистрибутора на горива продължиха да разиграват с лекота топката помежду си и още няколко пъти излязоха на добри позиции пред противниковата врата. До ново попадение обаче не се стигна.

В средата на първото полувреме играчите на GLOBUL съумяха да върнат един гол чрез Николай Тодоров и това коренно преобрази мача. Футболистите на мобилния оператор повярваха, че са способни на обрат и благодарение на прагматигната си игра и тактическата си дисциплина постепенно поеха контрола върху двубоя. Те спряха да допускат съперника в наказателното си поле и му отнемаха почти всички топки още в центъра на терена. Непрестанните опити за атака на „Петрол” освободи пространства в тяхното наказателно поле, от които GLOBUL се възползваха и реализираха два нови гола чрез Радослав Бачев и Искрен Даков.

Играчите на дистрибутора на горива обаче не се обезвериха и върнаха интригата в мача с попадение на Даниел Христов. Броени минути преди края на двубоя „Петрол” получи правото да изпълни дузпа и да изравни резултата. Вратарят на съперника им Пламен Петров обаче отново беше безупречен и изби топката в тъч.

След като три дни по-рано GLOBUL отстрани „ИЗИ кредит” в най-зрелищния двубой от „Турнир на надеждата”, в четвъртфиналите състезателите на мобилния оператор отново демонстрираха невероятни морално-волеви качества. В сряда в 21:00 часа им предстои сблъсък с фаворита в състезанието „Рапидо”, които до момента имат три поредни победи с обща голова разлика 13:2.

GLOBUL – „Петрол” 3:2

0:1 Христо Николов
1:1 Николай Тодоров
2:1 Радослав Бачев
3:1 Искрен Даков
3:2 Даниел Христов