Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Феновете на „Юнайтед” с благороден жест към „Отбор на надеждата”

Столичният фенклуб на „Манчестър Юнайтед” направи благороден жест към „Отбор на надеждата”, отправяйки покана към бездомните младежи да изгледат заедно мача на любимия им отбор с „Евертън” в неделя. Привържениците на „червените дяволи”, съвместно с ресторант „Тринадесет стъпала”, осигуриха на всеки от гостите си вкусен обяд и по една малка бира. Всички заедно преживяваха инфарктните обрати на мача на „Олд Трафорд”, който предложи 8 страхотни попадения на зрителите. Феновете на „Юнайтед” събраха и стари, но запазени дрехи, за играчите от „Отбор на надеждата”.

Прекрасната инициативата беше реализирана по идея на Михаил Мантарков, председател на столичния фенклуб на шампиона на Висшата лига. „„Манчестър Юнайтед” има сериозни ангажименти с такива проекти в Англия. Това е първият клуб от Висшата лига, който е подкрепил Homeless World Cup. Рио Фърдинанд е посланик на инициативата, а английският отбор от бездомни хора се подготвя от треньори на клуба. Вече правим нещо хубаво и в България, като искрено се надявам да го продължим“, коментира Мантарков, който получи като скромен жест на благодарност фланелка на „Отбор на надеждата”.

Приятелството между „Отбор на надеждата” и официалния фен клуб на „Манчестър Юнайтед” датира от края на март, когато най-запалените привърженици на „червените дяволи” в София се включиха в шестия турнир от проекта Homeless World Cup Bulgaria. Феновете на „Юнайтед”, които често организират собствени благотворителни кампании, поканиха бездомните младежи на ежегодния им футболен турнир за деца в неравностойно положение. Събитието ще се проведе от 1 до 3 юни в село Самоводене, което се намира на 10 км. от град Велико Търново. Младежите от „Отбор на надеждата” и феновете „Юнайтед” решиха също да се включат съвместно и в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 12 май тази година.

„Отбор на надеждата” и „Манчестър Юнайтед” са свързани помежду си и чрез общия им партньор GLOBUL. Мобилният оператор е генерален спонсор на проекта Homeless World Cup Bulgaria от декември 2011 г., а в началото на миналия месец подписа 3-годишен договор за сътрудничество и с „червените дяволи”.