Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Софийските отбори демонстрираха израстване във втория турнир от проекта

Двата столични отбора, които взеха участие във втория турнир от проекта
Homeless World Cup Bulgaria миналата събота, показаха сериозно израстване, въпреки че отново загубиха двубоите със съперниците си от Пловдив.

Участниците в турнира си направиха обща снимка за спомен, облечени с новите си тренировъчни екипи, на които е отпечатано логото на бъдещия генерален спонсор на инициативата GLOBUL.

Младежите от общинските домове за временно настаняване „Св. София“ и „Св. Димитър“, както и тези от социален и младежки център „Св. Константин“, демонстрираха впечатляваща дисциплина и играха като равен с равен срещу много по-опитните им опоненти от пловдивския футболен клуб „Жетвари“.  За тяхно съжаление индивидуални грешки им попречиха да вземат поне точка в някоя от четирите изиграни срещи от състезанието. Впечатляващите резултати, които бяха постигнати с тренировки два пъти седмично в рамките  едва на месец и половина, се дължат на изключително усърдната работа на треньорите Методи Здравков и Кирил Кюлев.

„Не мога да повярвам, че в София е постигнат такъв огромен напредък по отношение на дисциплината и организацията на играта за толкова кратък период от време. Очевидно колегите ми тук са много добри професионалисти“, сподели наставникът на пловдивските отбори Шегън Филипс след турнира.

В деня на надпреварата младежите от пловдивския квартал „Столипиново“, които нигерийският специалист доведе в София, посетиха безплатно столичния зоопарк, благодарение на жест направен от неговото
ръководство.

Междуградският превоз на играчите от футболен клуб „Жетвари“ беше осигурен от компанията „Юнион-Ивкони“, а в рамките на София транспортът се осъществи от Български футболен съюз. Всички участници в проекта получиха пици и напитки от основния спонсор на Homeless World Cup Bulgaria – ресторанти „Виктория“.

Category: Отборът