Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

GLOBUL стана генерален спонсор на проекта

Мобилният оператор GLOBUL ще бъде първият генерален спонсор на бездомните младежи, включени в проекта за социална интеграция чрез футбола Homeless World Cup Bulgaria. Това бе потвърдено официално от маркетинговия отдел на телекомуникационната компания пред организатора на инициативата „Спортс Мениджмънт България”. Очаква се договорът да бъде подписан на специална пресконференция идната сряда.

Включването на GLOBUL като генерален спонсор на проекта не е изненада, тъй като компанията има дългогодишно партньорство с футбола. От няколко сезона мобилният оператор е генерален спонсор на ЦСКА и „Литекс”, а до миналата година подкрепяше и представителния тим на България.

Дистрибуторът на горива „ЕКО България” също потвърди включването си като основен спонсор на проекта Homeless World Cup Bulgaria, осигурявайки гориво и превенция на пътя за участниците в него. Със същия статут е веригата ресторанти „Виктория”, която предоставя храна и напитки за всички бездомни младежи в рамките на десетте турнира в периода от октомври 2011 г. до май 2012 г.

Другите основни спонсори са транспорно-туристическата компания „Юнион-Ивкони”, Български футболен съюз и производителят на спортна екипировка „Мишо”. Сериозна помощ за проекта оказват още уеб агенцията „ABC Design & Communication”, Аматьорската футболна лига и режисьорът Андрей Хадживасилев от фирма Revive Vision.