Team of Hope

Ние играем, защото футболът ни носи радост

Как ще се класираме на световното по футбол

Окончателното решение дали страната ни ще бъде представена в състезанието ще се вземе от неговия организатор фондация Homeless World Cup в началото на декември тази година. Това ще стане, след като се отчете обществената подкрепа за всеки един от отборите, които са заявили желание да участват, чрез гласуване на сайта му.

В случай, че България получи правото на свой представител на световното първенство през 2012 г., за Мексико ще заминат 8 състезатели, за които организаторите осигуряват безплатен едноседмичен престой. Същевременно на малкия терен едновременно играят по 4 души от един отбор. Полувремената са по 7 минути с една минута почивка за отборите между тях. Игрището е дълго 22 метра и е широко 16 м., а вратите са с размери 4 на 1.3 м.

В рамките на сезона, който ще бъде в периода от месец октомври 2011 г. до май 2012 г. ще се проведат 10 турнира на територията на София, в които ще участват всички трениращи младежи. Първото състезание ще се проведе идната събота – 22 октомври 2011 г. Основен спонсор на инициативата стана транспортната компания „ЮнионИвкони”, която ще превозва безплатно момчетата от Пловдив и Варна до София и обратно. Другият голям партньор на активностите на Homeless World Cup в България е производителят на спортна екипировка MISHO, който облича отборите на Черно море и Калиакра. Той ще предостави безвъзмездно фланелки, гащета и чорапи за всички ангажирани играчи. Проектът беше подкрепен също от Столична община, която безвъзмездно предостави зала за тренировките и турнирите, а Български футболен съюз дари топки и тренировъчни пособия. Очаква се до дни в проекта да се включи и компания, която произвежда спортни обувки.